Szarlotka kokosowa bez glutenu i laktozy.

  • Październik 08, 2015

IMG_3169

Przedstawiamy bezglutenową i bez laktozową szarlotkę kokosową. Jest ona niezwykle krucha i delikatna oraz z dużą ilością jabłek.

Pyszne i aromatyczne ciasto. Najlepiej smakuje ciepła z kulką lodów waniliowych.

 

SKŁADNIKI:


Mąki, jajko*, proszek do pieczenia, cukier oraz olej kokosowy umieść w misce i zagniataj gładkie, elastyczne ciasto.
Wstaw na godzinę do lodówki, a następnie z ciasta oddziel 1/3 ciasta i wymieszaj z wiórkami kokosowymi by zrobić kruszonkę.
Formę do tarty natłuść i wyłóż nim odłożone 2/3 ciasta. Na ciasto nałóż uprażone jabłka.
Posyp przygotowana kokosową kruszonką.
Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut – do zrumienienia się kruszonki.

Smacznego!

IMG_3170